En fælles forskningsagenda: Den omvendte omsorgslov i almen praksis
Baggrund: I nogle områder eller for bestemte befolkningsgrupper kan det være svært at få adgang til god behandling hos den praktiserende læge. Det betyder, at de mennesker, der har mest brug for behandling, ofte får mindst. Det kaldes ”den omvendte omsorgslov”. Vi har brug for mere viden om emnet – men hvor skal vi starte?
Formål: I projektet vil vi udpege, hvilke emner der er vigtigst at undersøge, hvis vi skal skabe mere lige vilkår for behandling. Det gør vi ved at give befolkningen en stemme i forskning. Vi spørger patienter, pårørende, praktiserende læger og andre, som samarbejder med almen praksis eller arbejder med sårbare befolkningsgrupper, hvilke emner der er vigtigst at undersøge. Forslagene samles i temaer der prioriteres efter, hvad der er vigtigst at få besvaret. Projektet danner grundlag for vores videre forskning, så vi får mere viden om, hvordan vi skabere mere lige vilkår for behandling.
Projektet er defineret og drives af post doc Amanda Paust i samarbejde med en inviteret styregruppe. Projektet er finansieret af midler fra Novo Nordisk fonden og Kræftens Bekæmpelse.
Hvad synes du er vigtigst, at vi forsker I?